Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Hakeminen > Valintakokeet

​​Haastattelut, pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Kokki_kehykset.jpgYhteishaku


Joidenkin koulutusten opiskelijavalintaan kuuluu pääsy- ja soveltuvuuskokeet, joilla mitataan hakijoiden motivaatiota ja soveltuvuutta alalle. Kokeeseen kutsutaan kaikki hakijat.


Jos haet koulutukseen, jossa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinut kutsutaan ylimmän hakutoiveeseesi kokeeseen. Poikkeuksena Riveriassa järjestettävistä koulutuksista on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä tanssialan perustutkinto, joissa valinta tehdään pelkästään oppilaitoksen oman pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Valintakoepisteitä ei siirretä, joten näissä tutkinnoissa osallistu kaikkiin kokeisiin, joihin sinut kutsutaan.


Voit saada kokeesta 0–10 valintapistettä. Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, sinua ei voida valita koulutukseen!

 Jatkuva haku ammatillisiin perustutkintoihin 2018


Jatkuvassa haussa opiskelijaksi ottaminen tehdään hakijoiden haastattelusta saaman pistemäärän ja tarvittaessa kielikokeen perusteella. Haastattelusta hakija voi saada 0 -10 pistettä. Hylätyn tuloksen (0) saanutta hakijaa ei voida valita koulutukseen.
Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi arvioidaan kielitestillä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, että hakijalla ei ole valmiutta opetuskielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen ja ymmärtämiseen.
Haastatteluun kutsutaan kaikki hakijat.

 

Koepäivät

Lue lisää vuoden 2018 haastattelujen ja kokeiden ajakohdista ja  sisällöstä. Lisätietoja opinto-ohjaajilta ja hakuneuvonta@pkky.fi.