PKKY - Luonnonvara- ja ympäristöala - puutarhatalous

Puutarhatalous

Puutarhatalouden perustutkinnon suorittaneen yleisimpiä ammatteja ovat puutarhuri, puutarhaviljelijä, viherrakentaja, puistonhoitaja, puutarhatyöntekijä, taimitarhatyöntekijä, kukkakaupan myyjä ja floristi.

Puutarhatuotannon osaamisalalta valmistunut puutarhuri viljelee puutarhatuotteita kuten marjoja, taimia, vihanneksia, hedelmiä tai kukkia. Työhön sisältyy myös tuotteiden pakkaamista, markkinointia ja myyntiä.


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Puutarhuri

Puutarhatalous

Puutarhuri työskentelee kukkakaupoissa ja puutarha-myymälöissä tai kasvihuone- ja avomaaviljelmillä, joissa viljellään koristekasveja tai ravintokasveja sekä neuvonta- ja myyntityössä, taimitarhoilla ja luomutuotannon parissa.

Ammattitutkinto

 

Floristin ammattitutkinto

Puutarhatalous

Floristi on kukkakaupan ammattilainen, joka tuottaa ja myy sen tarjoamia tuotteita ja palveluja. Hän toimii alan pienissä tai keskisuurissa yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

 

Puistopuutarhuri on viher- ja ympäristöalan ammattilainen, joka rakentaa ja ylläpitää erilaisia viher- ja ulkoalueita. Hän toimii työntekijänä julkisen sektorin palveluksessa tai yksityisissä yrityksissä.

 

Viljelypuutarhuri tunnistaa puutarhakasvit, osaa viljelytekniikat ja käyttää monipuolisesti koneita ja laitteita. Hänen osaamistaan ovat myös tuotekehitys ja markkinointi.