Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Koulutustarjonta > Matkailu-, ravitsemis- ja talousala > Hotelli-, ravintola- ja catering-ala
PKKY - Matkailu-, ravitsemis- ja talousala - hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Alalla toimivia yhdistää asiakaspalveluhenkisyys ja rakkaus hyvään ja laadukkaaseen ruokaan sekä kauniisin kattauksiin. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattinimikkeitä ovat ravintolakokki, suurtalous-kokkikokki, tarjoilija ja vastaanottovirkailija.
Työpaikkoja on mm. ravintoloissa, majoitusliikkeissä, hoitolaitoksissa, henkilöstöravintoloissa, oppilaitoksissa, kahviloissa joko työntekijänä tai yrittäjänä.

 


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Kokki

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ...

 

Tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilijat työskentelevät ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ...

Ammattitutkinto

 

Ravintolakokin ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Ravintolakokin työtehtäviin kuuluu muun muassa ruoka-annosten suunnittelua, ruoanvalmistusta sekä esillepanoa.

 

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Suurtalouskokki on ruokapalveluiden asiantuntija, joka valmistaa ja tarjoilee ravitsevia ja nautittavia annoksia ja ateriakokonaisuuksia itsenäisesti, taloudellisesti ja laadukkaasti.

 

Tarjoilijan ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Tarjoilija työskentelee kahviloissa, yökerhoissa, ruoka-, kokous- ja anniskeluravintoloiden kaikissa asiakaspalvelutehtävissä.

Erikoisammattitutkinto

 

Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Dieettikokilla on valmiudet työskennellä erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja alan vaativimmissa työtehtävissä mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.