PKKY - Matkailu-, ravitsemis- ja talousala - matkailuala

Matkailuala

Matkailualan toimijat sijoittuvat monipuolisesti eri matkailualan tehtäviin. Työtehtäviä on mm. asiakas-palvelussa, myynnin ja markkinoinnin sekä opastuksen parissa sekä ohjelmapalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä koordinoinnissa.

Työpaikat sijaitsevat mm. hotelleissa, ohjelmapalvelu-yrityksissä, liikennekeskuksissa, tavarataloissa ja  loma- tai matkailukeskuksissa.


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Matkailupalvelujen tuottaja voi työskennellä asiakaspalvelutehtävissä mm. aktiviteettejä tarjoavissa matkailuyrityksissä, kulttuurikohteissa ja -tapahtumissa, teema- ja huvipuistoissa sekä matkailukeskuksissa.

 

Matkailuvirkailija

Matkailuala

Matkailuvirkailija toimii matkailun neuvonta- ja myyntitehtävissä. Hän esittelee ja myy asiakkaille erilaisia matkailukohteita ...

Ammattitutkinto

 

Matkailun ohjelmapalvelutuottaja markkinoi, myy sekä tuottaa ja toteuttaa ohjelmapalveluja erilaisissa ohjelmapalveluyrityksissä, yhdistyksissä, matkailukeskuksissa tai yrittäjänä.

 

Matkaopas työskentelee paikallis- ja kohdeoppaana tai vaihtoehtoisesti ulkomaan kohdeoppaana, matkailuneuvonnassa, matkailukeskuksen neuvontatehtävissä tai matkailun muilla osa-alueilla.