PKKY - Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala - kauneudenhoitoala

Hius- ja kauneudenhoitoala

Kauneudenhoitoalan ammattilaisilta odotetaan palveluhenkisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Alan ammattilaiset toimivat työssään asiakaslähtöisesti, turvallisesti ja sosiaali- ja terveysalan ammattietiikkaa ja säädöksiä noudattaen. 

Kosmetologi huolehtii asiakkaan ihon ja kehon kauneudesta ja hyvinvoinnista. Hänen työhönsä kuuluu kasvo-, käsi-, jalka- ja kokovartalohoitojen lisäksi ehostaminen. Erilaisiin hoitoihin sisältyy myös hierontaa. Kosmetologi opastaa ihon itsehoidossa sekä auttaa asiakasta kosmeettisten tuotteiden valinnassa ja käytössä.
Kosmetologi työskentelee itsenäisenä yrittäjänä tai kauneudenhoitoalan yrityksen palveluksessa. Hän voi työskennellä myös myyjänä kosmetiikkamyymälässä tai tuote-esittelijänä kosmetiikkaa maahan tuovassa yrityksessä.

Parturi-kampaaja leikkaa, hoitaa, muotoilee ja värjää asiakkaiden hiuksia, suunnittelee kampauksia sekä opastaa asiakasta hiustenhoitotuotteiden valinnassa. Työhön voi sisältyä lisäksi pään, niskan ja hartioiden hierontaa.
Myös parturi-kampaaja voi työskentelennellä yrittäjänä tai toisen palveluksessa. 
Parturi-kampaajan työtilat voivat sijaita mm. liikehuoneistossa, kotona, kylpylässä, sairaalassa, palvelutalossa tai tavaratalossa

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut hoitaa asiakkaiden jalkoja osana asiakkaan yksilöllistä kokonaishoitoa, ennaltaehkäisee jalkasairauksien syntymistä ja neuvoo asiakasta jalkojen hoitamisessa.  Työpaikat sijaitsevat mm. sairaaloissa, terveyskeskuksissa, kuntoutuslaitoksissa, kauneushoitoloissa, kylpylöissa. Töitä tehdään myös asiakkaan kotona tai oman yrityksen tiloissa.


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Kosmetologi

Kauneudenhoitoala

Kosmetologin työ on kosmetologista hoitotyötä, myynti- ja markkinointitehtäviä ja tuote-esittelyä. Hoitotyössä kosmetologi ...

 

Parturi-kampaaja

Kauneudenhoitoala

Parturi-kampaaja suunnittelee, toteuttaa ja markkinoi asiakkaalle hiusten hoitoja, leikkauksia, kampauksia, kihartamiskäsittelyjä ...