Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Opiskelu

​Opiskelu ammatillisessa koulutuksessa

Opiskelu on käytännönläheistä ja suurelta osin tekemällä oppimista. Menestyminen opinnoissa edellyttää vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä sekä motivaatiota käytännön toimintaan ja käsillä tekemiseen. 

Perustutkinnot
Ammatillisissa perustutkinnoissa osoitetaan ammattitaidon saavuttamisen ja alalle työllistymisen edellyttämät tiedot ja taidot. Ammatilliset perustutkinnot voi suorittaa joko opetussuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa päiväopintoina tai aikuiskoulutuksena.

Aikuisille tarkoitetut näyttötutkinnot järjestetään pääsääntöisesti monimuotokoulutuksena, johon voi osallistua myös työn ohessa. Aikuisopiskelija opiskelee sitä, mitä hän ei vielä osaa. Opiskelu on joustavaa, monimuotoista, käytännönlähteistä ja yksilöllistä.
 
Kaikkien ammatillisten perustutkintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Aikaisempi osaaminen huomioidaan henkilökohtaista oppimissuunnitelmaa laadittaessa. 

Lisätietoja mm. opintojen järjestelyistä, aikatauluista ja muista huomioitavista asioista löydät Pohjois-Karjalan ammattiopistojen Opiskelijan oppaista. 
 
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tehdään aina näyttötutkintoina, eli osaaminen osoitetaan alan työtehtävissä.
Ammattitutkinnossa osoitetaan tietyn alan ammattityöntekijän taitojen hallinta.
Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan puolestaan alan vaativimpien työtehtävien hallinta. Usein erikoisammattitutkintojen tarkoituksena on pätevöittää henkilö työnjohtotehtäviin.

TUTUSTU OPPILAITOSKOHTAISIIN OPISKELIJAN OPPAISIIMME!

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän pedagoginen strategia liitteineen
 
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opetussuunnitelman tutkintokohtaiset osat

Katso myös:Hakeminen | Koulutustarjonta
| Opo-info/oppaat ja esitteet | Kysy lisää

PKKY - Opiskelu