Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Opiskelu > Asuminen

​Asuminen

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymällä on maksuttomat opiskelija-asuntolat Valtimolla, Nurmeksessa, Lieksassa, Kiteellä ja Joensuussa Merimiehenkadulla, Peltolankadulla ja Niittylahdessa. Asuntolapaikka myönnetään vuodeksi kerrallaan. Etusijalla ovat alle 18-vuotiaat, ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin.

Asuntoloissa noudatetaan ohjaavan kasvatuksen ja yhteisökasvatuksen periaatteita. Asuntolan päätavoite on tukea opiskelua ja ohjata nuoria oman vastuun ottamiseen. Asuntolassa asuville opiskelijoille on järjestetty mm. liikunta- ja kuntosalivuoroja ja elokuvailtoja.

Asuntolapaikan haku

Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä asuntolapaikkahakemuksella. Hakemiskäytänteistä tiedotetaan uusille opiskelijoille opiskelijavalintakirjeissä. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.  

Muut asumisvaihtoehdot

Opiskelijoille asuntoja vuokraa Joensuussa myös Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ja Outokummussa Kiinteistö Oy Outokummun Vuokratalot 
Myös vapailta markkinoilta löytyy kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Asuntoja voi kysyä mm. alueen kiinteistönvälittäjiltä tai jättää "halutaan vuokrata" -ilmoituksen alueen paikallislehtiin.