Skip Navigation LinksEtusivu > Kehittämistoiminta > Päättyneet hankkeet > elo-aluekoordinaattori-hanke

 

 

 

Ajankohta: 1.5.2010 - 31.12.2012

ELO aluekoordinaattori - hanke

Valtakunnallinen ELO-verkosto muodostuu keskusyksiköstä ja alueellisista elintarvikealan osaamisyksiköistä (10 kpl). Koko ELO-verkoston koordinaatioyksikkönä toimii Agropolis Oy (Jokioinen), joka huolehti verkoston ylläpidosta ja kehittämisestä.

Verkoston alueellisten osaamisyksiköiden toimintaa koordinoi aluekoordinaattori. Alue-ELOt toimivat sekä alueellisen hanketoiminnan koordinoijina, että tiedon välittäjinä niin oman alueen kuin muidenkin alueiden ELO-verkoston jäsenille. Pohjois-Karjalan ELO-aluekoordinaattorina toimii FM Hanne Leppänen, toimipaikkanaan Pohjois-Karjalan Aikuisopiston, Palvelut –osaston ELO-Food.

ELOn tehtävänä on vahvistaa elintarvikealan kilpailukykyä kehittämällä ja tarjoamalla elintarvikeketjulle sen vaatimia asiantuntija- ja tutkimuspalveluja. ELO-verkosto toimii elintarvikealan yritysten, tutkimuksen, kehityksen ja koulutuksen yhdistäjänä. Lisäksi järjestetään seminaareja ja koulutuspäiviä yhteistyössä toimijoiden ja yrittäjien kanssa.

Pääasiallisen asiakaskunnan muodostavat Pohjois-Karjalan elintarvikkeita jalostavat yritykset sekä niille raaka-ainetta, materiaalia ja palveluja toimittavat yritykset – kaikki elintarviketuotantoketjun muodostavat yritykset.

ELOn yleistavoitteita ovat

- kotimaisten elintarvikkeiden kilpailukyvyn vahvistaminen huippuosaamisen avulla
- elintarvikealan yrittäjyyden tukeminen
- maaseudun elinvoimaisuuden säilyttäminen

Toiminta painottuu jo olemassa olevien yritysten toiminnan kehittämiseen, ei yritysmäärän kasvattamiseen.

Tavoitteena on myös yhteistyön tiivistäminen toimijoiden kesken, tiedonvälitys joka edelleen palvelee alueen yrityksiä (esim. maakunnallisten ja ylimaakunnallisten hankkeiden työstäminen ja eteenpäin vieminen).

Hankkeen hallinnoija

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä / Pohjois-Karjalan Aikuisopisto Joensuu
 
Yhteystiedot

ELO-aluekoordinaattori
Hanne Leppänen
(013) 244 2387, 050 409 6044
fax (013) 244 2307
Kaislakatu 3, PL 199
80101 JOENSUU
hanne.leppanen(ät)pkky.fi

Hankkeen rahoittajat

Pohjois-Karjalan liitto (EAKR)
Agropolis OY
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä,
Pohjois-Karjalan Aikuisopisto