Skip Navigation LinksEtusivu > Kehittämistoiminta > Toteutuksessa olevat hankkeet > MOTTO- turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutuksen ja työssäoppimisen kehittäminen

Ajankohta: 30.9.2016 - 31.12.2017

MOTTO- turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutuksen ja työssäoppimisen kehittäminen

Hankeaika 30.9.2016 – 31.12.2017

Hankkeen tavoitteena on oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden mahdollisimman nopea ja jouheva integroituminen alueelle työelämään osallistumalla sekä tarvittavan ammattitaidon hankkiminen tuetuin toimenpitein. Hanke on

Rahoitus

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ

Tavoitteet

• Kehittää malleja turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien työpaikalla tapahtuvan (oppisopimuskoulutus ja työssäoppiminen) ammatillisen koulutuksen edistämiseksi.
• Parantaa aikaisemmin hankitun koulutuksen, työkokemuksen ja muun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista ja sen pohjalta laadittavan yksilöllisen, työpaikalla tapahtuvan tutkinnon osaan tähtäävän koulutuksen suunnittelua.
• Vahvistaa maahanmuuttajan opiskeluvalmiuksia ja edellytyksiä suorittaa ammatillisen tutkinnon osa, esim. työelämässä tarvittavan auttavan suomen kielen taidon hankkiminen.
• Nivoa ammatillisen kielitaidon kehittäminen osaksi tutkinnon suorittamista.
• Yhteistyön kehittäminen ja syventäminen työnantajien kanssa tarjoamalla heille maahanmuuttajan ohjaukseen tarvittavia tukitoimia (esim. ohjausapua oppilaitokselta, tarvittavan ammattisanaston laatiminen, tulkkausapua).

Kehittämistyössä ovat mukana

Savon ammatti- ja aikuisopisto (SAKKY)
Etelä-Savon ammattiopisto (ESEDU)
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto (SAMI)
Ylä-Savon ammattiopisto (YSAO)

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (PKKY)
Tuija Vartiainen-Gomez
+358 503481852
tuija.vartiainen-gomez@pkky.fi
Kristiina Sallinen
+358 503100745
kristiina.sallinen@pkky.fi