Opiskelu

amojtk-opiskelu.jpg 

Ammattiopistossamme opiskellaan tekniikan ja liikenteen sekä kulttuurialojen tutkintoihin. Ammatillisia perustutkintoja meillä on yhteensä kolmetoista ja niiden 19 erilaista osaamisalaa tarjoavat sinulle runsaasti vaihtoehtoja eri ammatteihin.

Aikuisopiskelijoille tarjoamme logistiikan tutkintoja sekä mm. ammattipätevyyskoulutusta.

Ammatillisia perustutkintoja meillä opiskelee 1 330 opiskelijaa ja henkilökuntamme määrä on 120 henkilöä, joista opettajia on n. 90.

Yhteistyössä Joensuun lyseon lukion aikuislinjan kanssa toteutamme ylioppilastutkintoon valmentavat opinnot, joihin jokaisella meillä opiskelevalla on mahdollisuus hakeutua.

Joensuun ammattiopistot yhdessä tarjoavat opintojesi sisällä runsaan oikeasti toteutuvan valinnaisuuden.
Opintojasi voit suunnata henkilökohtaisten odotustesi mukaisesti. Tarjolla meillä on myös erityiset kansainvälisyyteen ja yrittäjyyteen johtavat opintopolut.

Kun olet kiinnostunut ammattitaitokilpailuihin osallistumisesta, niin annamme sinulle erinomaisen valmennuksen menestymisesi tueksi. Opiskelijamme ovat saavuttaneet vuosittain Suomen mestaruuksia ja mitalisijoja. Onpa meiltä tullut maailmanmestaruustason mitalisteja ja ihan huippuna putkiasennuksen maailmanmestari.

Urheiluvalmennuksen ja ammattiin opiskelun yhdistäminen onnistuu Joensuu urheiluakatemiassa.
Urheilijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa mm. aamuvalmennukset otetaan huomioon.

Ammattiopistomme opiskelijoille on Joensuussa tarjolla kaksi asuntolaa, joissa majoittuminen on ilmaista.
Otsolan ja Peltolan kampuksillamme opiskelijoitamme palvelee opiskelijaravintolat, opintotoimistot, opiskelijaterveydenhuolto, kuraattorit ja opinto-ohjaajat. Opiskelijakunnat ”Kura” Otsolassa ja ”Jopo” Peltolassa ovat tuomassa oman panoksensa opiskelijakunnan viihtyvyyteen.

Ammattiopistomme on osana Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymää palkittu kolme kertaa Opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnolla.

Ammattiopistomme osaava henkilökunta haluaa kohdata sinut yksilönä, ottaa huomioon sinun tavoitteesi opiskelussa, kannustaa sinua ja antaa sinulle laadukkaan opetuksen nykyaikaisilla laitteilla hyvässä ilmapiirissä.

Lue myös:
Opiskelu ammatillisessa koulutuksessa
(tietoa mm. opintojen sisällöstä ja suunnittelusta, lukuvuoden aikataulut) »

 

Opiskelijamme voivat suunnitella ja valita opintoja ja opintopolkuja oheisesta tarjonnasta:
 

​Valinnaisuus

​Osana perustutkintoa voit painottaa opintoja valinnaisuuden, aktiivisen osallistumisen ja mm. työssäoppimisen avulla yrittäjyyteen, kansainvälisyyteen tai jatko-opintoihin suuntautuviksi tai voit lähteä mukaan ammattitaitokilpailutoimintaan. Lue lisää »


kahdentutkinnon.jpg

​Kaksi tutkintoa kerralla

Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella ylioppilastutkintoon tähtääviä opintoja ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Lue lisää »

 

 kansainvalisyys2.jpg

​​Kansainvälisyys

Kansainvälistyminen ja kielitaito ovat osa ammattitaitoa ja sen opiskelua. Tarjoamme kaikille halukkaille mahdollisuuden opiskella ja kehittää itseään sekä ammattitaitoaan kansainvälisessä opiskeluympäristössä. Lue lisää »

 

ny.jpg 

​Yrittäjyys

Unelmoitko itsenäisestä työstä? Opintojen aikana yrittäjyyspolkua kulkemalla saat valmiudet oman yrityksen perustamiseen.

logo_taitaja_sm.png 

Taitaja

​Taitaja-opintopolun valinneet opiskelijat osallistuvat koulukohtaisiin semifinaalikarsintoihin, joista valitaan osallistujat vuosittaisiin Taitaja SM-kilpailuihin.
Lue lisää www.skillsfinland.com »


Urheiluakatemia.png

​Urapolku urheilijalle

Yhteistyössä Joensuun Urheiluakatemian kanssa tarjoamme huipulle tähtääville urheilijoille mahdollisuuden ammatilliseen opiskeluun ja valmennukseen.

Joensuu.png 

Sinne missä tapahtuu!

​Joensuu on maakunnan kasvava keskus ja erityisesti opiskelijakaupunki. Kaupungissa
on jatkuvasti erilaisia tapahtumia, harrastusmahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset. Lisäksi luonto on lähellä, kauas ei tarvitse torilta lähteä päästäkseen puhtaaseen rauhoittavaan vaaramaisemaan. Näistä vaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotain!
Lue lisää »