Opiskelu

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Lieksa on keskikokoinen, viihtyisä ja turvallinen oppilaitos. Huomioimme toiminnassamme opiskelijoiden yksilölliset toiveet ja tarpeet. Panostamme erityisesti monipuolisiin opiskelijoiden tukipalveluihin. Tarjoamme mahdollisuuden suorittaa osan opinnoista myös ulkomailla. Kaikkiaan opiskelijoita on oppilaitoksessamme noin 330. Opiskeluympäristömme ja asuntolamme ovat hyvätasoisia ja nykyaikaisia.

Musiikkilinja

Opiskelun sisältö

Oppilaitoksemme opiskelijoille on tarjolla erinomainen mahdollisuus yhdistää ammattiin opiskelu ja musiikin harrastaminen. Lieksan lukion musiikkilinja tarjoaa musiikista kiinnostuneille tai musiikkia harrastaville ammattiopisto Lieksan opiskelijoille mahdollisuuden opiskella musiikkia jopa 10 osaamispistettä kolmen vuoden aikana.

Musiikkilinjan opetus toteutetaan yhteistyössä Pielisen Karjalan musiikkiopiston, Lieksan Vaskiviikon ja Lieksan lukion kanssa. Jos olet kiinnostunut monimuotoisesta musisoinnista, ääni- ja valotekniikasta tai erityisesti musiikkitapahtumien tuottamisesta, tässä on mahdollisuus juuri sinulle.

Opiskelijat musiikkilinjalle valitaan hakemuksen perusteella sen jälkeen, kun opiskelupaikka oppilaitoksessa on varmistunut. Musiikkilinjan opiskelijan ei tarvitse olla musiikkiopistossa opiskelijana.

 

Opintoja kiekkoilemalla

Opintojen sisältö

Oppilaitoksen jääkiekkoa harrastavat opiskelijat voivat saada opintosuorituksia harrastuksestaan osallistumalla kiekkolinjan toimintaan. Osallistumalla oppilaitoksen koulupäivien aikana järjestämiin jääharjoituksiin ja jääkiekkoseuran toimintaan voit saada opintosuorituksia jopa 10 osaamispistettä.

 

Lieksa opiskelupaikkana

Lieksa on kuuluisa erityisesti kauniista luonnosta – Ruunaan kuohuvat kosket itärajan tuntumassa ja Kolin mahtavat kansallismaisemat Pielisen länsirannalla.

Lieksa tarjoaa monipuoliset koulutusmahdollisuudet sekä lieksalaisille että muualta kaupunkiin opiskelemaan tuleville nuorille. Koulutusjärjestelmän ytimen muodostavat kunnallinen peruskoulu ja lukio sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ylläpitämä Pohjois-Karjalan ammattiopisto Lieksa ja Pohjois-Karjalan aikuisopiston toimipiste. Oman lisänsä koulutustarjontaan tuovat Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Lieksan kansalaisopisto, Lieksan Lasten ja Nuorten taidekoulu, Lieksan kristillinen opisto sekä Pohjois-Karjalan Maakuntakorkeakoulu.

Erilaiset tapahtumat tuovat lisäväriä kaupunkiin ja erityisesti Vaskiviikko houkuttelee musiikin ystäviä vuodesta toiseen takaisin Lieksaan. Monipuolinen harrastusten kirjo sopii loistavasti myös ammattiin opiskelevien arkeen.

Lieksassa voit harrastaa mm. eri palloilulajeja, uintia, pelata jääkiekkoa Lieksan Hurtissa tai kaukalopalloa Lieksan Innossa, hiihtää vaativillakin latuverkostoilla ja harrastaa yleisurheilua, itsepuolustuslajeja sekä ammuntaa. Kaupungissa toimii mm. elokuvateatteri, nuorisotalo ja muita nuorten tarvitsemia palveluita.

Tervetuloa opiskelemaan ja harrastamaan Lieksaan!