Kansainvälisyys Pohjois-Karjalan ammattiopisto Nurmeksessa

Kansainvälisesti suuntautuneita ja kielitaitoisia ihmisiä tarvitaan työelämässä yhä enemmän. Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhteistyö lisääntyvät.

Vastaamme näihin haasteisiin sisällyttämällä kansainvälistymisen osaksi opetussuunnitelmia ja opiskelua. Kaikilla opiskelijoilla, jotka ovat halukkaita kehittämään itseään ja ammattitaitoaan, oma mahdollisuus päästä opiskelemaan kansainväliseen opiskeluympäristöön

Kansainväliselle työssäoppimisjaksolle haetaan kirjallisesti. Vaatimuksena on 18 vuoden ikä, opintojen vastuullinen suorittaminen, kohtuullinen kielitaito ja hyvä käytös. Työssäoppimispaikkaa suunnitellaan ryhmänohjaajan ja kv-vastuuhenkilön kanssa. Sopivan paikan valinnassa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia kontakteja. Opiskelija voi myös itse etsiä soveltuvan työssäoppimispaikan. Työssäoppimisjakson rahoittamiseen on mahdollista hakea apurahaa esim. Otsakorven säätiön kautta tai kansainvälistymishankkeiden kautta. Myös oppilaitos myöntää avustuksia kansainväliseen työssäoppimiseen. Lisäksi opiskelija tarvitsee omaa rahaa.

Ammattiopisto Nurmeksen opiskelijoita on viime vuosina ollut työssäoppimisjaksoilla Espanjassa, Turkissa, Ranskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

Kansainvälisen työssäoppimisjakson suunnittelu on aloitettava hyvissä ajoin käytännön järjestelyjen vuoksi.

Työssäoppimisen lisäksi on mahdollisuus lyhytaikaiseen opiskelijavaihtoon pitkäaikaisen yhteistyöoppilaitoksen Sortavalan Collegen kanssa. Opiskelijaryhmiämme opettajiensa johdolla on vieraillut Sortavalassa ja vastavuoroisesti sieltä on ollut ryhmiä vierailulla oppilaitoksessamme.

Lisätietoja omalta ryhmänohjaajalta tai kv-vstuuhenkilöltä.

Kv-vastuuhenkilö Jussi Nyblom, p. 050 525 8603, jussi.nyblom(at)pkky.fi.

 

Lisätietoa kansainvälisestä liikkuvuudesta

 William ja Ester Otsakorven Säätiö

Maailmalle.net

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO