​Kansainvälinen toiminta

Ammattiopisto Outokummussa kansainvälinen toiminta on aktiivista. Opiskelijaliikkuvuutta toteutetaan eri rahoitusmuotojen avulla. Kohdemaita ovat mm. Saksa, Slovenia, Slovakia, Intia, Japani, Australia,  Espanja, USA, Ranska, Belgia, Kreikka, Luxenburg, Romania, Kiina ja Viro.

 intia.JPGateena.jpg

 AJANKOHTAISTA 

3.5.2017
Lähihoitajaopiskelija Pauliina työssäoppimassa Saksassa.
Blogi: http://pauliinansaksanseikkailut.blogspot.fi/

22.3.2017
Opiskelijoitamme Intiassa! Lue Maijan blogia: http://5weeksinamritsar.blogspot.fi

20.2.2017
Joonas Kaartti ja Karoliina Kolehmainen ovat TOP-jaksolla Thessalonikissa, Kreikassa. Heidän työssäoppimispaikkanaan on Thessaloniki Film Festival- organisaatio. Blogeja voit seurata:
http://dokumenttifestareilla.blogspot.fi/
http://thessalonikissa.blogspot.fi/

31.1.2017
Tervetuloa meille belgialaiset vaihtarit Jason Dekeyser, Keith Focke, Giovanni Steyaert ja Nina Fabry! Opiskelijat ovat teatteri- ja esitystekniikan opinnoissa ja mukana myös mm. Decameron-tuotannossa.
esitek_vaihtarit.jpg
30.1.2017
Pelialan opiskelija Laura Kyllönen on 2 kuukautta työssäoppimassa Japanissa! Seuraa blogia > KUULUMISIA MAAILMALTA

TOP-jakso Berliinissä - seuraa Instagramissa
Petran elämää - Radio- ja TV-tuotannon opiskelija Espanjassa
Vaihto Saksassa
Graafinen suunnittelu Saksassa
PikkuTaika Slovakiassa
ICT Virossa
Wind of Something Fun (blogi jatkuu)
Aasian mailla (blogi jatkuu)
Lähihoitajaopiskelijat Pekingissä
Positiivisia kulttiirishokkeja Espanjasta
Lähihoitajaopiskelijat Epanjassa

Jenni maailmalla
Lähihoitajaopiskelija Shanghaissa
Bangok 
Aasian mailla
Mama in Shanghai
Tytöt Espanjassa
Vaihto Slovakiassa
Speed Princess in Slovenia
Grüße aus Deutschland
Matona maailmaa mittailen
Wind of Something Fun
Intian ihmeet 


 TYÖSSÄOPPIMNEN ULKOMAILLA 

Ammatilliseen tutkintoon kuuluvan työssäoppimisjakson voi suorittaa ulkomailla

Kielitaitoa ja kansainvälistä työkokemusta arvostetaan työmarkkinoilla, joten toisessa maassa suoritettu työssäoppimisjakso voi auttaa unelmien työpaikan saamisessa – olipa työpaikka Suomessa tai ulkomailla!

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokumpu tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Ammattiopisto Outokumpu on mukana useissa kansainvälisissä yhteistyöohjelmissa ja – projekteissa, joiden kautta opiskelijamme ja henkilöstö voi suorittaa työssäoppimis-, opiskelu- ja työelämäjaksoja ulkomailla. Kansainvälisten hankkeiden kautta vastaanotamme myös vierailijoita ja opiskelijoita ulkomaisista oppilaitoksista ja yrityksistä. Tavoitteenamme on sujuva työskentely monikulttuurisessa ympäristössä. Oppilaitoksessa työskentelee kansainvälisten asioiden koordinaattori, joka johtaa kansainvälistymishankkeita ja niihin liittyviä rahoitushakemuksia.

kiina-2.jpgkiina-ville-koistinen.jpg

Opiskelijoillamme on useita eri tapoja löytää opiskelu- tai työssäoppimispaikka ulkomailta. Myös ulkomaan jaksojen rahoitukseen löytyy erilaisia vaihtoehtoja. EU-rahoitteinen Erasmus + ohjelma (aikaisemmin Comenius- ja Leonardo da Vinci- Ohjelmat) myöntää apurahoja opiskelijoille yhteistyöoppilaitoksissamme ja – yrityksissä eri puolilla Eurooppaa. Apurahoja haetaan oppilaitoksen projektien kautta. Olemme mukana opetushallituksen rahoittamissa Intia, Japani ja Kiina yhteistyöverkostoissa, joiden kautta on mahdollista suorittaa työssäoppimisjaksoja kyseisissä maissa. Opiskelija voi myös itse etsiä paikkoja haluamastaan maasta.

Itsenäisesti työssäoppimaan lähteminen vaatii omatoimisuutta; suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin on syytä varata riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä. Ulkomailla tapahtuvaan työssäoppimiseen tai opiskelujaksoon voi hakea avustusta esimerkiksi Otsakorven säätiöltä (haku tapahtuu oppilaitoksen KV-koordinaattorin kautta).

Ulkomailla suoritettu työssäoppimis- ja opiskelujakso lasketaan yleensä mukaan kotimaiseen tutkintoon. Jakson tavoitteista ja tunnustamisesta vastaa työssäoppimisjakson ohjaaja ja ryhmänohjaaja.

PKKY hakemus kv-vaihtoon.pdf

       AmoO englanninkielinen esite >


KV-koordinaattori
Merja Karvinen
050 530 2790
merja.karvinen@pkky.fi