Asuminen ammattiopisto Valtimolla

Asuntola 2014 kolme.png 

Ammattiopistossa opiskeleville on varattu asuntolapaikkoja tarpeen mukaan joko Valtimolta tai Nurmeksesta. Valtimolla nuoret majoittuvat pääsääntöisesti ammattiopiston pihapiirissä ja aikuiset Valtimon kylällä sijaitsevassa asuntolassa. Nuorille asuminen on ilmaista, samoin kuin aikuisille vuoden 2018 alustaa. Asunnot ovat pääsäntöisesti soluasuntoja. Opiskelijoilla on saunomis- ja pyykinpesumahdollisuus asuntolassa. Joensuussa nuoret ja aikuiset majoitetaan koulutuskuntayhtymän asuntoloihin, mikäli niissä on vapaita paikkoja. Osassa asuntoloita on mahdollisuus tietoliikenneyhteyteen. Asuntolapaikkaa pitää aina erikseen hakea. Asuntolapaikan haku tapahtuu sähköisesti asuntolapaikkahakemus.

Iltatoiminta ja harrastusmahdollisuudet

Opiskelijat voivat pitää kuntoaan yllä ammattiopiston liikuntasalissa pelaamalla erilaisia pallopelejä, kuntoilemalla kuntosalilla tai nauttia ulkoilmasta koulun vieressä olevalla kuntoradalla, kesällä reippaillen tai talvella hiihtäen. Erästelijöille on koulun havaintometsässä mahdollisuus metsästykseen, kalastukseen tai vaikkapa pienimuotoisiin vaelluksiin. Asuntolaohjaajat järjestävät ohjattua liikuntaa tai muuta aktiviteettiä toivomusten mukaan resurssien puitteissa. Opiskelijoilla on käytössä oppilaitoksen kirjasto lehtineen ja tietokoneineen. Opiskelijoilla on mahdollisuus iltaisin itsenäiseen opiskeluun metsäkonesimulaattoreilla.

Asuminen yhteisössä vaatii toimintaohjeiden noudattamista ja sosiaalista kanssakäymistä. Hyvät tavat ja ohjeiden noudattaminen mahdollistavat levon, harrastukset ja opiskelun kaikille. Valvonnasta huolehtii asuntolaohjaajat yhteistyössä vartiointiliikkeen kanssa.