Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > avoin-ammattiopisto

POHJOIS-KARJALAN AVOIN AMMATTIOPISTO

Avoimen ammattiopiston opinnot on tarkoitettu Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoille, jotka hyötyvät epämuodollisesta ja rauhallisesta opiskeluympäristöstä, vaihtoehtoisista opiskelutavoista ja yksilöllisestä etenemistahdista nopeuttaen tai hidastaen. Avoimesta ammattiopistosta kiinnostuneiden kannattaa ensin olla yhteydessä oman oppilaitoksen opinto-ohjaajaan, erityisopettajaan tai kuraattoriin, jonka kanssa siirtymistä selvitetään.

Avoimessa ammattiopistossa opiskellaan yhteisten tutkinnon osien opintoja yksilölliseen tahtiin pienemmässä ryhmässä. Myös ammatillisten tutkinnon osien opiskelua ja työssäoppimisen lisätukea voidaan järjestää yksilöllisten suunnitelmien mukaan yhteistyössä lähtöoppilaitoksen kanssa. Opiskelussa korostuvat seuraavat elinikäisen oppimisen avaintaidot: oppiminen ja ongelmanratkaisu, vuorovaikutus ja yhteistyö sekä terveys, turvallisuus ja toimintakyky. Avoimessa ammattiopistossa opiskelijalle tarjotaan tiivistä, rinnalla kulkevaa ohjausta.

Pohjois-Karjalan avoin ammattiopisto sijaitsee Joensuun keskustassa, osoitteessa Kirkkokatu 25. Sen toiminnasta vastaa Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti. Tiivistä yhteistyötä tehdään lähettävien oppilaitosten lisäksi Ohjaamon, Valma-koulutuksen, SISU-hankkeen ja nuorten palveluverkoston kanssa.

Lisätietoja Avoimesta ammattiopistosta antaa:

Elli Kauppinen
ohjaava opettaja
p. 050 462 0071

Oppilaitoksesta Avoimeen ammattiopistoon siirtymisen tuessa opiskelijan ja opiskelijahuollon apuna toimii:

Riikka Kaljunen
projektisuunnittelija
Siirtymät sujuviksi -hanke
p. 050 570 2359

Katso myös: Aikuisopiskelijoiden opiskeluvalmiuksia parantavat opinnot