Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > Pohjois-Karjalan kesäyliopisto > Kertaus- ja valmennuskurssit Joensuussa

KERTAUS- JA VALMENNUSKURSSIT

Häämöttääkö yo-kirjoitukset? Kaipaako kielitaitosi kohennusta? Valmistaudutko yliopiston pääsykokeisiin?

valmennuskurssikuva nettiin.jpg

Kesäyliopisto järjestää Joensuussa valmennuskursseja yliopiston pääsykokeisiin valmentautuville, abikursseja yo-kirjoituksiin valmistautumiseen sekä kertauskursseja perusteiden kertaamiseen.

ABI- JA KERTAUSKURSSIT

Abikurssit, kesä 2017  

Abikurssit on suunnattu ylioppilaskirjoituksiin valmentautuville, mutta ne soveltuvat kuitenkin myös muille kyseisen aineen lukion oppimäärän kertaamisesta kiinnostuneille. Viikon mittaiset kurssit (viitenä arkipäivänä klo 9-15) järjestetään kesäkuussa. Tarjonnassamme on abikursseja englannin ja ruotsin kielistä sekä pitkästä ja lyhyestä matematiikasta.


Kertauskurssit, kesä 2017  

Englannin ja ruotsin kielistä järjestämme kesäaikaan  myös kertauskurssit, jotka soveltuvat kielen perusrakenteiden kertaamiseen kaikille peruskoulun englannin/ruotsin kielen oppimäärän tai vastaavan suorittaneille.


Ilmoittautuminen ja maksu

Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon koulutuksen kohdalla mainittuun päivämäärään mennessä, ja kaikille ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään ennen koulutusta kutsukirje.

Koulutuksista lähetetään osallistujille lasku koulutuksen jälkeen. Kaikki koulutushinnat ovat arvonlisäverottomia. Valmennuskurssien maksu voidaan suorittaa myös erissä.

Opiskelijat vastaavat itse koulutukseen osallistumisesta aiheutuvista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista, ellei koulutuksen kohdalla toisin mainita.


VALMENNUSKURSSIT YLIOPISTOON (kevät 2017)

Psykologia | kevät 2017 | yht. 49 t. | Joensuu
Kauppatiede | kevät 2017 | yht. 68 t. | Joensuu
Kasvatustiede (VAKAVA), kevät 2017 | yht 60 t. | Joensuu

Kursseilla käydään läpi pääsykoekirjojen keskeinen sisältö, tutustutaan vanhoihin pääsykokeisiin ja harjoitellaan pääsykoetehtäviin vastaamista. Sinua opettavat kokeneet ja ammattitaitoiset opettajat, jotka huolehtivat, että pääset harjoittelemaan tehtäviä käytännössä, ja että ymmärrät lukemasi asiat.
Psykologian valmennuskurssilla opiskellaan molemmat pääsykoekirjat ja harjoitellaan tilastotieteen tehtäviä sekä valintakokeeseen vastaamista.
Kauppatieteen valmennuskurssilla annetaan opetusta jokaisesta oppilaineesta, käydään läpi pääsykoekirjat ja harjoitellaan muun muassa laskentatoimen ja talousmatematiikan tehtäviä, annetaan harjoitustehtäviä kotiintehtäväksi ja tehdään harjoituspääsykokeita.
Kasvatustieteen valmennuskurssilla (VAKAVA) annetaan myös yksilöllistä ohjausta artikkelien opiskeluun ja pedagogin valmennusta yksilö- ja ryhmähaastatteluihin ja harjoitellaan haastattelutilanteita, joista opinto-ohjaajat antavat palautteen.


4 hyvää syytä osallistua kesäyliopiston valmennuskurssille

1 | Opettajamme ovat opettamisen ammattilaisia
Suurin osa valmennuskurssien opettajista on koulutukseltaan oman erityisalansa maistereita, joilla on pedagoginen pätevyys, työskentelevät opettajina ja/tai omaavat työkokemusta. Opettajamme ovat innostuneita omasta alastaan ja uusien opiskelijoiden valmentamisesta kohti yliopisto-opintoja. Pätevät opettajat osaavat mukauttaa opetuksen ryhmälle sopivaksi ottaen huomioon ryhmän lähtökohdat ja yksilölliset tarpeet.
2 | Saat ohjausta ja kannustusta
Osallistumalla valmennuskurssille sinulla on opettajat ja muu ryhmä vastaamassa mieltäsi askarruttaviin asioihin liittyen valintakoekirjojen sisältöön, itse valintakokeeseen tai kyseisen alan opintoihin tai työllistymiseen. Opettaja kannustaa sinua pysymään aikataulussa, jotta pysyt motivoituneena ja ehdit valmistautua huolellisesti valintakokeeseen.
3 | Pääset tekemään käytännön harjoituksia ja saat palautetta
Vaikka valintakoekirjojen lukeminen on olennainen osa opiskelua ja oppimista, on tärkeää harjoitella tehtäviä ja kokeeseen vastaamista  jo ennakkoon. Kursseilla sinulle annetaan harjoituksia myös itsenäisesti tehtäväksi ja tehdään välikokeita, joilla testataan oppimista. VAKAVA-kokeeseen valmistautuvat harjoittelevat haastattelutilanteita, joita on arvioimassa useita henkilöitä, kuten oppilaitoksemme opinto-ohjaajia. Opettajat antavat sinulle palautetta edistymisestä ja vinkkejä, mitä sinun tulisi vielä opiskella ennen valintakoetta.
4 | Asiakasyställinen hinta kohtaa laadun
Oppilaitoksen järjestämä valmennuskurssi on edullinen ja laadukas. Olemme osa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymää ja käytössämme on sitä kautta opettajaresurssia. Tärkein tehtävämme ei ole voiton tavoittelu, vaan laadukkaan opetuksen järjestäminen.