LASTEN KESÄYLIOPISTO               

Lasten kesäyliopisto on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Tavoitteena on innostaa lapsia oppimaan uusia taitoja, etsimään uutta tietoa sekä herättää kiinnostusta tiedettä kohtaan. Järjestämme talvella kerhoja sekä kesällä leirejä lapsia ja nuoria kiinnostavista ajankohtaisista aiheista.

Lisätietoja: p. 013 244 2540


KESÄLEIRIT 2017 kesaleirit.jpg

– leireillä myös iltaohjelmaa ja yövalvonta!

Kesäyliopisto yhteistyökumppaneineen järjestää lapsille ja nuorille kesäleirejä pääasiassa Niittylahdessa. Opisto ympäristöineen tarjoaa tähän loistavat puitteet ja leirien sisällön suunnittelun lähtökohtana on innostaa lapsia oppimaan uusia taitoja, etsimään uutta tietoa sekä herättää kiinnostusta uuden oppimista kohtaan.

Roboleiri »
7.–9.6.2017, Niittylahti
8–14-vuotiaat
Leirillä tutustutaan robotiikkaan ja pääset rakentamaan oman robottisi Lego Mindstorms NXT -rakennussarjan avulla! Opit, kuinka saat robotin liikkumaan ja "näkemään".
Toteutetaan yhteistyössä Joensuun Tiedeseura ry:n kanssa.

Nuorten purjehdusleiri »
7.–9.6.2017, Joensuu/Niittylahti
9–15-vuotiaat
Leirin ohjelmassa on purjehduksen simulaattoriharjoituksia ja käytännön harjoituksia. Leirillä on mahdollisuus päästä oppimaan merimiestaitoja meripartiolaisten opastuksella. Leiriin sisältyy elämysristeilyä koulutusalus S/Y Pohjantytöllä.
Toteutetaan yhteistyössä Joensuun Pursiseuran, Järvipelastajien ja Jokisuun kippareiden kanssa.

Luovasti liikkuen -elämysleiri »
12.–14.6.2017, Niittylahti
7–12-vuotiaat
Leirillä pääset kokeilemaan erilaisia luovan liikkumisen ja itseilmaisun muotoja omien taitojesi mukaisesti. Teemoina on sirkus, akrobatia ja parkour höystettynä mukavilla ryhmäytymisleikeillä ja improvisaatio- ja teatteriharjoituksilla.

Pelisuunnitteluleiri »
12.–14.6.2017, Niittylahti
10–15-vuotiaat (Leiri on suunnattu ensisijaisesti pelisuunnittelun alkeet hallitseville)
Leirillä opitaan tekemään omia tietokonepelejä sekä käyttämään pelin tekoon käytettävää ohjelmistoa.

Elsan huurteinen kesäleiri »
12.–14.6.2017, Niittylahti
5–7-vuotiaat
Leirillä pääset mukaan Frozen-aiheiseen satumaailmaan ja voit olla itsekin joku sadun hahmoista. Elsan ja muiden ohjaajien kanssa askarrellaan, liikutaan ja leikitään sekä tutustutaan leikin varjolla kemian peruselementteihin, kuten jäädyttämiseen.

Tiedeleiri »
12.–16.6.2017 | 19.–22.6.2017 | 7.–11.8.2017 (kolme samansisältöistä leiriä), Joensuu
8–15-vuotiaat
Leirillä tutustutaan robotiikkaan ja pääset rakentamaan oman robotin. Lisäksi tutustutaan eri tieteenaloihin, kemiaan fysiikkaan ja matematiikkaan arjen oivallusten kautta tutkien, rakentaen ja kokeillen.
Toteutetaan yhteistyössä Joensuun Tiedeseura ry:n kanssa.

Niittylahden musiikkileiri – Suomi 100 vuotta »
26.6.–2.7.2017 klo 9–16, Niittylahti
5–17-vuotiaat lapset ja nuoret/ päivämuskari 0–7 vuotiaat lapset  
Yksilöopetusryhmät: piano, haitari, jousisoittimet, puhaltimet, laulu, kitara, basso ja rummut. Lisäksi on orkesteri-, bändi-, kuoro-  ja yhteissoittoharjoittelua sekä musiikin teoriaa. Leirin lopuksi pidetään kaikille avoin konsertti.
Toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan musiikkiyhdistys ry:n kanssa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset Olli Hirvikangas p. 050 349 6065, olli.hirvikangas@gmail.com, musiikkiyhdistys.yhdistysavain.fi


KERHOT – lapsille ja nuorille

Tekniikkakerho, Nurmes »
Keskiviikkoisin klo 1416, aloitus 11.1.2017
1215-vuotiaat nuoret

kesaleirit_2015_viirit.jpg


Muista osoite:

pkky.fi/leirit

   

Leirikoulut Niittylahdessa

Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahden nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijat järjestävät opettajan valvonnassa leirejä ja leirikouluja tarpeiden mukaan. Ajankohtana leireille on yleensä huhti-toukokuu ja ne on suunnattu pääasiassa peruskoululaisille. Leirikoulut järjestetään pääsääntöisesti opiston maisemissa ja ohjelmissa on vauhtia ja jännitystä. Ohjelmiin voi sisällyttää erilaisia ohjelmapaketteja liikunnasta kädentaitoihin ja kulttuuriin. Leirikoulupaketit räätälöidään ryhmän koon ja leirikoulun pituuden mukaan.

Esimerkkejä

LUONTOSEIKKIS -leirikoulupaketti
LuontoSeikkiksessä vietetään mukavaa aikaa luonnossa suorittaen erilaisia pulmia  köysiradalla ja toiminnallisissa peleissä sekä tehtävissä. Leirillä on mahdollisuus kiipeillä seinällä tai lähteä vaikkapa kirkkoveneseikkailulle säästä ja leirikoulun pituudesta riippuen. Paikkana leirikoulun ohjelmalle toimii jännittävä opiston ranta monine mahdollisuuksineen.

LUOVASEIKKIS-leirikoulupaketti
LuovaSeikkiksessä lerikoululaiset pääsevät toteuttamaan omia ideoitaan ja taitojaan mm. kädentaitojen, seikkailukasvatuksellisten tehtävien, kiipeilyn tai jousiammunnan merkeissä.

Lisätietoja

Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti
p. 050 311 5755, tuotantotalli[at]pkky.fi