IMG_2132_835x250.jpg

Asuminen

Ammattiopiston, valmentavan koulutuksen ja kansanopistolinjojen opiskelijat voivat hakea opistolta asuntolapaikkaa lukuvuodeksi. Asuntolapaikka taataan ainoastaan kansanopistolinjojen opiskelijoille. Muille asuntolapaikat jaetaan tapauskohtaisesti saatavuuden mukaan. Ammatillisen perustutkinnon ja valma-opiskelijoille asuntolassa asuminen on ilmaista. Kansanopistolinjoilla asumisen voi sisällyttää viikkohintaan. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Hae asuntolapaikkaa »
Kansanopistolinjojen kustannukset »

Opiston asuntola

IMG_5770.jpg

IMG_5778.jpg

IMG_5789.jpg

Opiston päärakennuksessa on 74 asuntolapaikkaa. Suurin osa opiston asunnoista on kahden hengen huoneita, joissa on oma suihku ja wc-tilat. Keittiötilat löytyvät käytävien varrelta tai päädyistä. Muutamissa huoneissa myös wc-tilat ovat käytävien varrella. Opistolla on lisäksi 2 - 3 huoneen soluja, joissa on omat suihku- ja wc-tilat sekä keittiöt.

  Huoneiden varustus:

  • tyynyt, peitteet, päiväpeitteet
  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • lukulamput
  • roskakorit, verhot
  • sängyt ja patjat
  Ota mukaan:                                 
  • liinavaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Asuntolan yleiset tilat

IMG_5787.jpg

IMG_5773.jpg

IMG_5760.jpg

Asuntolassa on yhteensä kolme yhteistä tilaa, jotka on tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Yhteisten tilojen varustukseen kuuluu keittiö (jääkaappi, pakastin, hella, uuni, mikroaaltouuni,kahvinkeitin) ja yleinen tila (tv, digiboksi, dvd-soitin, vhs-laite). Varustus saattaa vaihdella.

Majoittuminen asuntolaan

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulun alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan.

Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi yhteisökasvattajalle, p. 050 352 459.

Yhteisökasvattaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin  asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös viikon kuluttua  majoittautumisesta, sekä pitkin vuotta. Ensimmäisten päivien aikana pyritään vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin. Yhteisökasvattaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisellä kouluviikolla. Yhteisökasvattaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma ja pe klo 8 - 16 ja ti - to 14 - 22. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottavasta syy asua opistolla viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä tehtävä kirjallinen anomus yhteisökasvattajalle. Alaikäisen opiskelijan huoltajan/-jien on tehtävä anomus alaikäisen opiskelijan viikonloppuasumisesta. Anomus on tehtävä jokaisesta viikonlopusta erikseen.

Ruokailu

Herkkukellari palvelee seuraavasti:   

 • aamiainen 7.45 - 8.25 (asukkaille) (ilmainen puuro kaikille opiskelijoille, sis. puuro, hillo, sokeri, rasva, maito/vesi)
 • aamukahvi 9.15-10.15 (maksullinen)
 • lounas 10.30 - 12.00 (kaikille)
 • päiväkahvi 13.30 - 14.15 (maksullinen)
 • päivällinen 16.15 - 17.00 (asukkaille)

Ruokailumahdollisuus on henkilökohtainen. Ruokailuoikeus todistetaan Kela- tai ajokortilla. Ota kortti mukaasi aina, kun tulet ruokailemaan. Vaikka et kävisikään kaikilla aterioilla, ei käyttämätöntä mahdollisuutta voi siirtää toiselle, eikä syömättömistä aterioista saa korvausta. Ruokaa ja astioita ei voi viedä asuinkerroksiin tai luokkiin.
Erikoisruokavalioista on toimettava erikoisruokavaliolomake keittiölle. Ohjaamme opiskelijan tarvittaessa terveydenhoitajalle. Kasvisruokavaihtoehto on tarjolla niille, jotka ovat etukäteen ilmoittaneet syövänsä kasvisruokaa.

Herkkukellarissa on myös pieni kioski, josta on saatavana karkkia, kahvia, yms. opiskelijaystävälliseen hintaan.

Vaatehuolto           

Pyykinpesukone on kolmannen kerroksen vaatehuoltotilassa. Pyykinpesu on ilmaista.

Verkkoyhteydet     

Opistolla on langaton verkko, joten tietokoneen käyttö on mahdollista myös omassa asuinhuoneessa. Opistolla on kaksi atk-luokkaa opetus- ja opiskelukäyttöön. Tietokoneluokka on avoinna klo 8.00 - 21.00. Saat tunnukset koneille lukuvuoden alussa. Koneiden käyttö edellyttää nettietiketin noudattamista.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

IMG_5718.jpg

IMG_2134.jpg

IMG_5811.jpg


Opiskelijoille on varattu runsaasti vuoroja liikuntahalliin ja kuntosaliin. Välineitä löytyy mm. sählyn, koripallon, sulkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Liikuntahallin kiipeilyseinää voi käyttää, jos vähintään yksi KTO-I –kurssin käynyt varmistaja on paikalla.      

Opisto sijaitsee Pyhäselän järven rannalla, joten uimaan ja soutelemaan pääsee melkein suoraan kotiovelta. Opistolla on oma kirkkovene, jolla voi testata ryhmän tiimitaitoja. Pihamaalla on iso nurmi- ja hiekkakenttä joukkuepeleihin ja nuotiopaikka illanviettoihin. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia löytyy läheltä Joensuusta. Harrastusryhmiä perustetaan mielenkiinnon mukaan myös opistolla.

Opistolla on myös useita pianoja, mahdollisuus katsoa elokuvia suurelta screenilta, editoida elokuvia, pelata pingistä
ja muuta mukavaa. Televisioita digibokseineen on opiskelijoiden yhteisissä tiloissa. Opiston kirjastossa on opintoihin liittyvää kirjallisuutta ja kevyempää tarjontaa vapaa-ajan tarkoituksiin. Opiskelijoiden käytössä on tietokoneita, joissa on ilmainen internetyhteys. Opistolla järjestetään myös omaa ohjelmaa ja illanviettoja. Rantasauna lämpiää opiskelijoille kaksi kertaa viikossa.

Opistolla on asuntoja myös Joensuussa, Kaislakadulla. Tutustu Kaislakadun asuntolaan.

Lisätietoja

Yhteisökasvattaja Jarkko Timoskainen, p. 050 3524 597, jarkko.timoskainen[at]pkky.fi

Lue myös nämä:
Joensuun seutukirjasto | Reijolan kirjasto
Niittylahdenrannan asukkaat ry