nettipohja_koulutuksille_avoin.jpg

  Avoimen yliopiston linja, psykologian perusopinnot 25 op (UEF)
Mitä?

 • Itä-Suomen yliopiston yliopiston opetussuunnitelman mukaisia avoimia korkeakouluopintoja

 • kesto 8.1.-1.6.2018
  Aloittaa voi myös aina jakson alussa tai
  suorittaa vain yksittäisiä opintojaksoja

 • koko perusopintokokonaisuuden opintoihin on mahdollista saada opintotukea, asumistukea, opintoseteli tai aikuiskoulutusrahaa opiskelijan tilanteesta riippuen

Kenelle?
 • psykologin, opettajan, luokanopettajan, erityisopettajan tai lastentarhaopettajan
  ammattiin haluaville

 • opinto-ohjaajan tai sosiaalialan ammattiin haluaville

 • pääsykokeisiin valmistautuville

 • täydennyskoulutukseksi

IMG_9282.JPG

Opinnot

Avoimen yliopiston linjalla suoritetaan 25 opintopistettä eli psykologian perusopinnot. Samalla saat valmennuspaketin jatko-opintoihin sekä pääsykoevalmennusta. Opiskelu toteutetaan lähiopetuksena (yht. 456 tuntia), ohjattuna itsenäisenä työskentelynä ja itsenäisesti suoritettavina tehtävinä.
Opettajat ovat tukenasi koko opintojen ajan ja antavat myös henkilökohtaista ohjausta.

 


Opintojen vastaavuus on yliopiston perusopintojen mukainen. Yliopistosta tai korkeakoulusta riippuen voi avoimen yliopiston opinnot saada hyväksiluettua opiskelemaansa tutkintoon. Lisäksi kansanopisto-opinnot voivat käydä esimerkiksi vapaasti valittaviin opintoihin. Kansanopistotodistuksen lisäksi opiskelijat saavat tehdyistä arvosanaopinnoista (approista eli perusopinnoista) yliopiston todistuksen.

Opintojen lopputulos on lähiopetuksen, ohjatun itsenäisen työskentelyn ja itsenäisesti suoritettavien tehtävien yhdistelmä, jossa erilaiset oppimisen tavat nivoutuvat toisiinsa. Opinnoissa käytetään tietoisesti ryhmää oppimisen välineenä. Ryhmässä oppiminen tapahtuu keskustelemalla, kokemuksia jakamalla ja yhdessä pohtimalla. Erilaisten näkökulmien yhdistäminen mahdollistaa sellaisen oppimisprosessin, johon yksin ei ole mahdollisuutta. Toisaalta opintoihin liittyy myös itsenäisiä oppimistehtäviä, jotka harjaannuttavat opiskelijan tiedonhankinta- ja oppimaan oppimisentaitoja. Jokaisen opiskelijan aktiivinen osallistuminen ja palaute ovat avainasemassa, jotta voimme kehittää opintoja edelleen ja vastata tulevaisuuden haasteisiin.

Hakeminen

Haku on päättynyt.

Pääsyvaatimukset

Opiskelu ei edellytä pääsykokeen suorittamista, vaan opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä. Hakijoita haastatellaan paikanpäällä tai puhelimitse loka-joulukuussa 2017. Hakijoilta tarkastetaan luottotiedot.

Kustannukset

Opinnoista peritään viikkomaksu, jota voi alentaa oppilaitoksen erikseen myöntämällä opintosetelillä. Lue lisää opistomaksuista kohdassa opiskelu. Opiskeluun voi hakea opintotukea. Asumisesta asuntolassa ja asuntola-paikkahakemukset löydät kohdasta asuminen.

Muu avoin yliopisto-opetus

Järjestämme Kesäyliopiston kautta myös muita yliopistojen perus- ja aineopintokokonaisuuksia sekä yksittäisiä opintojaksoja, joita voit yhdistää opintoihisi. Kesäyliopiston avoimen yliopisto-opetuksen koulutustarjonta koostuu pääosin muiden kuin Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen koulutustarjonnasta.                  
Tutustu koko kesäyliopiston avoimen yliopisto-opetuksen tarjontaan ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä >>

Lisätietoja

Hakuneuvonta neuvoo mielellään hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Apua ja ohjeita saa sähköpostilla osoitteesta hakuneuvonta@pkky.fi | puhelimitse 013 244 3000.

Koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen p. 050 577 7059 | sanna.hartikainen@pkky.fi