Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > Pohjois-Karjalan opisto > Koulutustarjonta > Hyvinvointivalmentajan koulutus

hyva_nettibanneri.png 

Hyvinvointivalmentajan koulutus 21.8.2017-1.6.2018

Haku syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen alkaa 15.1.2018

Mitä?

 • valmentavaa koulutusta liikunta, sosiaali- ja
  terveys tai kasvatualan opintoihin tai esimerkiksi
  liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä toimimiseen

 • 37 0v kansanopisto-opintoja

 • kesto: 21.8.2017-1.6.2018

 • opintoihin on mahdollista saada opintotukea, asumistukea tai aikuiskoulutusrahaa opiskelijan tilanteesta riippuen

Kenelle?

 • peruskoulun ja lukion päättäneille jatko-opintoihin tai ammattiin valmentavaksi koulutukseksi

 • työelämässä oleville ohjaajille, eräoppaille sekä hoito-, terveys- ja ravitsemusalan henkilöstölle ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi

 • ammatinvaihtoa suunnitteleville tai välivuotta viettäville

 • kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille

Opinnot

Hyvinvointivalmentajan koulutus (37 ov) valmistaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja ohjauksen monipuoliseksi osaajaksi. Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen ja Personal Trainerina toimimiseen sekä hyvinvointipalvelujen järjestämiseen. Opintojen aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvin-vointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta.  Opintojen sisältö

Sisältyvät tutkinnot

Opiskelun ohessa on mahdollista suorittaa pätevyyksiä, joista saat opintojen aikana erillisen todistuksen. Tutkin-noista on hyötyä niin opiskeluissa kuin työelämässäkin - esimerkiksi pelkällä uimaopettajan tutkinnolla voi työllistyä. Koulutukseen sisältyy seuraavia tutkintoja:

   • Kuntosaliohjaajan koulutus
   • Sisäpyöräilyn ohjaajan koulutus
   • Kahvakuulaohjaajan koulutus
   • Ravinto-ohjaajan koulutus
   • Vesitreeniohjaajan koulutus (SUH)
   • Uimaopettajan tutkinto (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH)

Hakeminen

Seuraaava koulutus alkaa 20.8.2018 ja opinnot päättyvät 31.5.2019. Hakuaika on 15.1.2018-10.8.2018. Hakulinkki lisätään tähän hakuajan alettua. Koulutukseen valitaan haastattelun perusteella. Haettuasi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun hakujärjestyksessä. Haastattelupäiviä järjestetään kerran kuukaudessa maaliskuusta alkaen. Haastattelupäivät: 26.3., 27.4., 18.5., 12.6., ja 7.8.2018. Opiskelijavalintoja tehdään jo ensimmäisen haastattelupäivän jälkeen.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena on peruskoulun oppimäärän suorittaminen, yhteistyötaidot sekä kiinnostus ja motivaatio hyvin-vointia sekä liikuntaa kohtaan. Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Kustannukset

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava opintomaksu, joka on lukuvuonna 2016-2017 ollut opetuksen osalta 65 €/viikko. Opetus, asuminen ja ruokailut on ollut lukuvuonna 2016-2017 150 €/viikko. Oppilaitoksen myöntämällä opintoseteliavustuksella on mahdollista pienentää viikkomaksua. Lisäksi opiskelijalle voi syntyä kustan-nuksia mahdollisista työssäoppimisjaksoon liittyvistä matkoista. Uimaopettajan tutkintotodistuksesta peritään 70 € (sis. materiaalit).

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea ja asumiseen asuntolassa asumistukea. Aikuisopis-kelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.  Lisätietoja kustannuksista ja tukimuodoista löydät täältä.

Lisämaksulliset ilta- ja viikonloppuopinnot

Koulutukseen voi halutessaan sisällyttää kesäyliopiston tarjoamia avoimen yliopiston opintoja ilta- ja viikonloppu-opintoina. Avoimena yliopisto-opetuksena suoritetut opinnot voi myöhemmin sisällyttää osaksi yliopistotutkintoa.  Avoimen yliopiston opinnoista peritään koulutuskohtainen lisämaksu, jonka voit suorittaa yhdessä normaalin opintomaksun kanssa.

Opettajat Riikka puuta vasten nettiin.jpg

Ryhmänohjaajana toimii elokuusta 2017 alkaen Riikka Sormunen.
Riikalla on pitkä 12 vuoden tausta liikunnanohjauksen parissa. Hän on työskennellyt liikunnanohjaajana muun muassa Kuntokeskus Forever:ssä ja kansalaisopistossa. Riikan erityisosaamisaluetta onkin ryhmäliikunnan ohjaus ja henkilökohtainen valmentaminen aina tanssiliikunnasta toiminnalliseen harjoitteluun. Parhaillaan Riikka täydentää  osaamistaan Kajaanin ammattikorkeakoulussa tarkoituksena valmistua keväällä 2018 liikunnanohjaajaksi (AMK). Pohjakoulutukseltaan hän on nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja. Lisäksi hyvinvointivalmentajan koulutuksessa opettaa useita eri lajien ja aiheiden asiantuntijoita ja liikunnanopettajia. Tarkemmat tiedot löydät kohdasta opintojen sisältö »

 
opiskelijoiden kokemuksia_hyva.jpg  niittylahti_opiskelupaikkana_2.jpg
Lue lisää asumisesta opistolla >>                         Lue opiskelijoiden kertomuksia >>

Lisätietoja

Hakuneuvonta neuvoo mielellään hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Apua ja ohjeita saa sähköpostilla osoitteesta hakuneuvonta@pkky.fi tai puhelimitse 013 244 3000.

koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen p. 050 577 7059 | sanna.hartikainen@pkky.fi

Seuraa meitä!
FB logo.jpg                    instakuvake.jpg
    pkky.amoni                    @amoni_pkky