Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > Pohjois-Karjalan opisto > Koulutustarjonta > Näyttelijäntyön koulutus

rr_banneri3.jpg

Näyttelijäntyön koulutus 21.8.2017-1.6.2018 | Teatteri Rajarikko

Sota Meissä -monologit 15.12.2017 Pakkahuoneella

Katso juliste >>

 Mitä?

  • Yhden lukuvuoden kestävä kansanopistolinja, joka valmistaa jatko-opintoihin tai suoraan työelämään

  • Näyttelijäntyön koulutus, jossa on moni-puolinen sisältö, korkeatasoinen opetus ja ainutlaatuinen mahdollisuus myös elokuvanäyttelemisen opiskeluun.

  • Opetus (40 op) on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun vahvistamaa opetusta. Opinnot voidaan hyväksilukea missä tahansa suomalaisessa yliopistossa, mikäli opiskelija niin haluaa ja hänen tutkinnostaan löytyy sopiva paikka opintojen hyväksilukemiselle.

  • Opinnoista peritään viikkomaksua, johon on mahdollista hakea opintotukea, opintoseteli-avustusta tai aikuiskoulutusrahaa.

Kenelle?

  • näyttelijäntyön koulutuksiin (esim. TeAK, TaY:n teatteri- ja näyttelijäntyön koulutus (NäTy)) lisävalmiuksia hakeville

  • kaikille näyttelijän, esiintyjän tai teatterialan töihin haluaville

  • esiintymisrohkeuden kartuttamista haluaville

    rr tytöt 2017 nettiin 2.jpg

Opinnot

Koulutus on näyttelijän ammattiin suuntautuvia ja teatteria intohimoisesti harrastavia varten. Lukuvuosi vaatii ammatillista asennetta: tahtoa tehdä näyttelijäntyötä ja sitoutumista työskentelyyn ryhmässä. Opintojen sisältö

Näyttelijäntyön koulutuksessa opiskellaan teatteri- ja elokuvatyötä: kokonaisilmaisua, läsnäoloa ja esiintymisroh-keutta tiiviissä yhteisössä. Koulutuksen sisältöjä ovat teatteri- ja elokuvatieto sekä esityksellisten ja draamallisten keinojen hallinta ja tuntemus. Työskentelyyn sisältyy monologia, dialogia, improvisaatiota, rytmiikkaa, nykytanssia, akrobatiaa, aikidoa ja laulua.

Lisäksi perehdytään teatteri- ja esitystekniikkaan sekä kuvaan ja ääneen, mihin antaa mahdollisuuden yhteistyö ammattiopisto Outokummun kanssa (mm. äänityö, teatteri- ja esitystekniikka, lavaste rakentaminen, tanssi). Opiskelija saa kokemusta yleisön ja kameran edessä näyttelemisen lisäksi ohjaamisesta. Katso Rajarikon esittely »

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija löytää läsnäolon ja oman ilmaisun näyttelijäntyössä. Pohjois-Karjalan opisto on ollut väylä näyttelijäntyön ammattiin kymmenille opiskelijoillemme ja antaa valmiuksia hakea Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatteri- ja näyttelijätyön koulutuksiin. 

Elokuvakurssien tuotantoa

2017

 

Katso mitä tapahtui kulissien takana 2017: Le Nabot - Behind the Scenes

2016

 

 Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2016: Behind the scenes - Three Line Story

2015

 

Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2015: Making of - Vaunu15

Hakeminen

Seuraava koulutus alkaa 20.8.2018 ja opinnot päättyvät 31.5.2019. Hakuaika on 15.1.–10.8.2018. Hakulinkki lisätään tähän hakuajan alkaessa.

Koulutukseen valitaan valintakokeen perusteella. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakokeita pidetään 29.5.2018 ja 7.8.2018. Opiskelijavalintoja tehdään jo ensimmäisen valintakokeen jälkeen. Kaikilta hakemuksen lähettäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Kustannukset

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava opintomaksu, joka on lukuvuonna 2016-2017 ollut opetuksen osalta 65 €/viikko. Opetus, asuminen ja ruokailut on ollut lukuvuonna 2016-2017 150 €/viikko. Oppilaitoksen myöntämällä opintoseteliavustuksella on mahdollista pienentää viikkomaksua. Lisäksi opiskelijalle voi syntyä kustan-nuksia mahdollisista työssäoppimisjaksoon liittyvistä matkoista.

Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea ja asumiseen asuntolassa asumistukea. Aikuisopis-kelijat voivat hakea myös aikuiskoulutusrahaa.  Lisätietoja kustannuksista ja tukimuodoista löydät täältä.

Opettajat

Janne Hyytiäinen | näyttelijäntyön koulutuksen lehtori Janne tuolissa pieni 2.jpg

Janne on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri (TeM), näyttelijä (FIA) ja on tehnyt pitkän uran eri teattereissa sekä TV- ja radioproduktioissa. Hän on näytellyt mm. Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin tuotannoissa. Merkittäviä valkokangastöitä ovat mm. roolit elokuvissa Klassikko ja Laitakaupungin valot . Tuorein rooli on vuodelta 2017 elokuvasta Toivon tuolla puolen. Televisiossa Janne on näytellyt mm. sarjoissa Taivaan tulet  ja Helppo elämä. Opetustyön ohella hän tekee edelleen näyttelijäntöitä sekä opiskelee Teak:ssa opettajan pedagogisia opintoja. 

Eveliina Pietarinen | musiikki ja laulu
Eveliina on Joensuun Konservatorion kansanmusiikin linjalta vuonna 2010 valmistunut ammattimuusikko, pääaineenaan laulu. Eve opiskelee parhaillaan Karelia-ammattikorkeakoulun kansanmusiikkilinjalla pääaineena laulu. Hän toimii myös näyttelijänä teattereissa ja säveltää ja sovittaa musiikkia teattereihin ja erinäisille kokoonpanoille. Eveliina opettaa lukuvuonna 2017-2018 maanantaisin klo 10-12. 

Mira Laakkonen | tanssi ja liikeilmaisu
Mira on koulutukseltaan tanssin ja liikeilmaisun opettaja, koreografi ja tanssiterapeutti. Mira opettaa lukuvuonna 2017-2018 maanantaisin klo 12-16.

Esa Hirvonen | näyttämöliikunta ja aikido
Esa on aikido-opettaja, arvoltaan 5.dan ja hän on toiminut taistelukoreografina ja näyttämötaistelun sekä -liikunnan opettajana vuodesta 1998. Hän ohjaa aikidoharjoituksia ja –leirejä Joensuussa sekä muualla Suomessa ja toimii Joensuu Aikikai ry:n pääohjaajana. Esa on tehnyt taistelukohtauksia n. 150 näytelmään ja kouluttanut ammatti- sekä harrastelijanäyttelijöitä teattereilla, kouluissa sekä opistoilla. Aikido-taustansa lisäksi Esa on koulutukseltaan opinto-ohjaaja ja työskentelee lehtorina. Näyttelijäntyön koulutuksessa hän hyödyntää aikidon ideologiaa ja tekniikoita laajentaen näyttelijöiden fyysistä ilmaisua sekä valmentaen näyttelijöille taitoja näyttävien taistelu- ja liikuntakohtausten tekemiseen.

Anne Keränen | markkinointi
Anne työskentelee Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä markkinointikoordinaattorina ja on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja opettaja. Annen työtehtäviin sisältyy myös näyttelijäntyön koulutuksen markkinointi, Internet-sivujen ja sosiaalisen median tilien ylläpitäminen sekä printtimateriaalien valmistaminen. Hän opastaa ja auttaa Teatteri Rajarikon produktioiden markkinoinnissa. Näyttelijäntyön koulutukseen sisältyy myös markkinoinnin opetusta, jossa perehdytään mm. eri kanavien hyödyntämiseen teatterin markkinoinnissa sekä oman henkilöbrändin luomisessa.  

Esa Huusari | Tuottaja, Hillyfield Studios
Esa opettaa radio- ja tv-tuotantoa ammattiopisto Outokummussa ja toimii tuottajana Hillyfield Studios-tuotantoyhtiössä (epävirallinen tuotantoyhtiö, joka on perustettu pkky:n oppilaisten välisten yhteisprojektien tuottamista varten). Näyttelijäntyön koulutuksen elokuvakurssiin sisältyy näytteleminen vuosittain yhteistuotantona toteutetussa Hillyfield Studios:n lyhytelokuvassa. Esa tekee tuottajana yhteistyötä myös näyttelijöiden kanssa.

Koulutuksessa opettaa myös muita myöhemmin ilmoitettavia vierailevia asiantuntijoita. Lisäksi opiskelijoilla on käytettävissä oppilaitoksemme oppilashuollon palvelut, kuraattori, oppilaitospappi sekä terveydenhoitaja. Yhteistyö muiden alojen opiskelijoiden kanssa mahdollistaa myös esimerkiksi hyvinvointivalmentajien pitämät liikuntatunnit ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijoiden pitämät seikkailu-elämykselliset tunnit, kuten seinäkiipeily.

opiskelijoiden kokemuksia_2.jpgniittylahti_opiskelupaikkana_2.jpg

Lue asumisesta opistolla >>                              Lue opiskelijoiden kertomuksia >>                           

Lisätietoja

Hakuneuvonta neuvoo mielellään hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Apua ja ohjeita saa sähköpostilla osoitteesta hakuneuvonta@pkky.fi tai puhelimitse 013 244 3000.

lehtori Janne Hyytiäinen p. 050 402 3201 | janne.hyytiainen@pkky.fi
koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen p. 050 577 7059 | sanna.hartikainen@pkky.fi

Seuraa meitä ja tutustu lisää opintojen sisältöön!

 FB logo.jpg                 instakuvake.jpg
     teatterirajarikko      @amoni_pkky
     pkky.amoni