Opiskelubanneri_opiskelijan_opas.jpg

Kustannukset

Kansanopistolinjat

  • 65 €/viikko sisältää opetuksen ja ohjauksen (huom. mahdollinen opintosetelialennus!)
  • 150 €/viikko sisältää opetuksen ja ohjauksen, asumisen opiston asuntolassa sekä aamiaisen, lounaan ja päivällisen opiston ruokalassa (päiväkahvi omakustanteinen).

Avoimen yliopiston linjalla lisäksi perusopintokokonaisuuksista peritään vuosittain vahvistettava maksu. Lukuvuonna 2016 - 2017 maksu on 220 €/perusopinnot (sis. yliopisto hallintokulut).
Koulutuksesta perittävä maksu vahvistetaan vuosittain.

Opintoihin voi hakea opintotukea ja asumiseen voi hakea Kelan asumislisää. Kansanopisto-opintoihin opiskelija voi myös hakea opintoseteliavustusta, joka alentaa opinnoista perittävää viikkomaksua, tai tukea koulutusrahastosta, mikäli tietyt edellytykset täyttyvät. Lue lisää eri tukimuodoista:

Opintotuki ja koulumatkatuki »
Opintoseteliavustus »
Aikuiskoulutusraha »
Asuminen »

Ensikertalaisuuskiintiö korkeakouluissa säilyy

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.​

Kulkuyhteydet

Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti sijaitsee Pyhäselän rannalla Niittylahdessa 15 km Joensuusta etelään. Opistolle pääsee Joensuusta paikallisliikenteen bussilla, joka kulkee vähintään kerran tunnissa. Junalla Joensuuhun pääsee hyvin niin etelästä, pohjoisesta kuin lännestäkin. Joensuussa on myös lähin lentokenttä.

Lähiliikenteen aikataulut »

Bussiaikataulut kaukolinjat »

Juna-aikataulut »