Skip Navigation LinksEtusivu > PKKY

Organisaatiomme

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (PKKY) on 13 kunnan omistama maakunnallinen koulutus- ja kehittämisorganisaatio. Jäsenkuntamme ovat Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Valtimo.

Visiomme on olla arvostettu ammatillisen koulutuksen edelläkävijä ja haluttu yhteistyökumppani. Toimimme laadukkaasti, tehokkaasti ja vastuullisesti. Tästä tunnustuksena opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt meille Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon vuosina 2004, 2008, 2012 ja 2016.

Olemme yksi Suomen suurimmista koulutuksen järjestäjistä. Järjestämme monialaista ammatillista koulutusta koko maakunnan alueella. Perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja on yli 130.  Ammatillisen koulutuksen oppilaitoksiamme ovat Pohjois-Karjalan ammattiopistot ja Pohjois-Karjalan aikuisopisto. Vapaata sivistystyötä kuntayhtymässämme toteuttavat Pohjois-Karjalan kesäyliopisto sekä Pohjois-Karjalan opisto. Toimimme aktiivisesti myös erilaisissa kehittämishankkeissa yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Tehtävänämme on valmentaa tulevaisuuden osaajia yhdessä työelämän kanssa ja työelämäyhteistyö on meidän toimintamme vahva perusta. Ensisijaisesti huolehdimme osaavan työvoiman saannista Pohjois-Karjalassa. Toimintamme lähtökohtana on, että koulutustemme kautta opiskelijoidemme edellytykset hyvään elämään paranevat.

Vuosittain meillä opiskelee yli 17.000 nuorta tai aikuista. Asiantuntevaa henkilöstöä on noin 850. Valtaosa opiskelijoistamme sijoittuu Pohjois-Karjalaan, ylläpitämään ja kehittämään sen hyvinvointia. Olemme myös alueen uusien yrittäjien merkittävä koulutustaho.

Pohjois-Karjalassa on ilo elää, opiskella ja olla. Karjalainen vieraanvaraisuus näkyy ja tuntuu myös meidän organisaatiossamme. Olet tervetullut opiskelemaan ja tutustumaan palveluihimme. Katsotaan yhdessä mistä opista olisi Sinulle tai työpaikallesi iloa ja hyötyä!

Esa toimistokuva.jpg 

Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja

 

Seuraa meitä:


kuva-n.jpg
Strategia

2016-2019


Hallinto ja
päätöksenteko

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä tapahtuva päätöksenteko
Lisätietoa

Yhteistyökumppanit

 

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhteistyökumppanit ja sidosryhmät

Lisätietoa

Säännöt ja ohjeet

Kehittämisasiakirja 2012- 2015 ja muut toimintaa ohjaavat asiakirjat
Lisätietoa

 

 PKKY tiedottaa