Skip Navigation LinksEtusivu > PKKY > Ajankohtaista > Opetus- ja kulttuuriministerin vierailu

 

24.1.2017

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tutustui Pohjois-Karjalan vierailullaan myös toisen asteen ammatilliseen koulutukseen

Ministeri totesi vierailunsa (23.1.) aikana mm., että keskeistä tulevassa ammatillisen koulutuksen reformissa on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tullaan lisäämään ja säätelyä purkamaan. Jatkossa nuorten ja aikuisten koulutus toteutetaan yhdessä ja yksilöllisiä opintopolkuja tullaan entisestään kehittämään. Suoritettavat tutkinnot laaja-alaistuvat ja niiden määrä puolittuu nykyisestä.

Ministerin mukaan muutokset tarkoittavat työelämälle sitä, että jatkossa ammatillinen koulutus on entistä lähempänä työelämää ja  työpaikat toimivat enenevässä määrin oppimisympäristöinä. Koulutuksen järjestäjällä  on kuitenkin myös jatkossa vastuu opiskelijan oppimisesta.
Rahoitusjärjestelmässä tapahtuu myös merkittäviä muutoksia. Jatkossa perusrahoitus koulutuksenjärjestäjälle on 50 %, suoritusten osuus on 35 % ja toiminnan vaikuttavuuden osuus on 15 %. Jatkossa koulutukseen voidaan hakeutua ympäri vuoden.

Ministerin terveisinä lisäksi oli, että asenne on erityisen tärkeä asia myös jatkossa.

Ministerivierailu 23.1.2017.jpg 

Ministeri ehti vierailullaan keskustella myös Pohjois-Karjalan ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.

Lisätietoja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän toiminnoista antaa:
Kuntayhtymän johtaja Esa Karvinen
esa.karvinen(at)pkky.fi, p. 050 3278191